Składniki:
- 1 słoiczek pieczarek marynowanych (albo grzybków - wychodzi smaczniejsza, ok. 200 g)
- 6 jajek (ok. 300 g)
- 4 duże ogórki konserwowe (ok. 100 g)
- 1 puszka groszku konserwowego (240 g po odsączeniu)
- 1 jabłko (180 g)
- 1 mała cebula (ok. 50 g)
- 4 łyżki majonezu (ok. 100 g)
Przyprawy:
- pieprz
- sól
Kaloryczność:
130 kcal w 100 g przygotowanej sałatki.Przygotowanie:
1. Pieczarki i ogórki odsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę i wrzucić na sito, aby nadmiar zalewy spłynął.
2. Ugotować jajka na twardo. Wystudzić. Pokroić w kostkę.
3. Odsączyć groszek z zalewy.
4. Obrać jabłko ze skórki. Wyciąć gniazdo nasienne. Pokroić w drobną kostkę.
5. Cebulę obrać ze skórki. Posiekać drobno.
6. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
7. Podawać z plasterkiem dobrej szynki oraz pieczywem.
5. Cebulę obrać ze skórki. Posiekać drobno.
6. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
7. Podawać z plasterkiem dobrej szynki oraz pieczywem.
Smacznego!
oj oj oj, kilka produktów do dokupienia i mam jutro żarełko...mniam. Starsza Pani dziękuje:)
OdpowiedzUsuńNie ma za co :) Smacznego! :D daj znać jak wyszła ;)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń