piątek, 2 października 2015

Salsa pomidorowa (40 kcal w 100 g)




Składniki:

  • 2 średnie pomidory (340 g)
  • cebulka dymka (10 g)
  • pół ząbka czosnku (2,5 g)
  • liście z 2 gałązek pietruszki (6 g)
  • 1 łyżka oliwy (10 g)

Przyprawy:

  • pieprz
  • sól
  • pieprz cayenne

Kaloryczność:

40 kcal w 100 g przygotowanej salsy.

Przygotowanie:

1. Pomidory posiekać w drobną kostkę.
2. Posiekać drobno pietruszkę, cebulkę dymkę i czosnek(można przecisnąć przez praskę).
3. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić pieprzem, pieprzem cayenne (2 szczypty) i solą do smaku. Odstawić na chwilę, aby wszystkie składniki oddały smak. 
4. Salsa wspaniale smakuje podana z grillowaną bagietką, pasuje także do dań na ciepło.

 Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz