Składniki:
- 3 pomidory (ok. 510 g)
- 1 nieduży ogórek szklarniowy (ok. 180 g)
- pół czerwonej cebuli (ok. 53 g)
- oliwki czarne (mały słoiczek, 230 g bez zalewy)
- 1 papryka (ok. 140 g)
- 1 kostka sera feta (200 g)
- 4 łyżki oliwy z oliwek (ok. 40 g)
Przyprawy:
- pieprz
- sól
- oregano
Kaloryczność:
Przygotowanie:
1. Pokroić pomidory w kostkę.
2. Pokroić ogórka w półplasterki.
3. Cebulę pokroić w piórka.
4. Osączyć oliwki.
5. Paprykę pokroić w kostkę.
6. Ser feta pokroić w grube plastry.
7. Wymieszać wszystkie przygotowane składniki oprócz fety.
8. Do warzyw wlać oliwę z oliwek. Posolić, dodać pieprz i doprawić wszystko oregano.
5. Paprykę pokroić w kostkę.
6. Ser feta pokroić w grube plastry.
7. Wymieszać wszystkie przygotowane składniki oprócz fety.
8. Do warzyw wlać oliwę z oliwek. Posolić, dodać pieprz i doprawić wszystko oregano.
9. Wymieszać sałatkę. Na wierzch sałatki położyć plastry fety. Podawać z pieczywem.
Smacznego!
Jak nic trafiłam do raju.
OdpowiedzUsuń5000lib rozgość się. :)
OdpowiedzUsuńAle tu u Ciebie wiosennie i kolorowo! :)
OdpowiedzUsuń