Składniki:
- makaron (ja użyłam kolorowego - 125 g)
- dobrej jakości wędlina (100 g)
- ser żółty (100 g)
- puszka fasoli czerwonej (240 g po odsączeniu)
- puszka kukurydzy (220 g po odsączeniu)
- pół pęczka szczypiorku (25 g)
- 4 łyżki majonezu (ok. 100 g)
Przyprawy:
- pieprz
- sól
- czerwona słodka papryka
Kaloryczność:
Przygotowanie:
1. Ugotować makaron al dente. Wystudzić.
2. Odsączyć z zalewy fasolę czerwoną i kukurydzę, przepłukać i pozostawić do osuszenia.
3. Pokroić w paseczki wędlinę i ser.
4. Posiekać drobno szczypiorek.
5. Wymieszać wszystkie składniki.
6. Dodać majonez (połowę majonezu zastąpić można jogurtem naturalnym).
5. Wymieszać wszystkie składniki.
6. Dodać majonez (połowę majonezu zastąpić można jogurtem naturalnym).
7. Doprawić pieprzem, solą i słodką czerwoną papryką. I gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy :
Publikowanie komentarza