czwartek, 30 października 2014

Sałatka z kolorowym makaronem, szynką, zółtym serem, fasolą, kukurydzą i szczypiorkiem



Składniki:


  • makaron (ja użyłam kolorowego - 125 g)
  • dobrej jakości wędlina (100 g)
  • ser żółty (100 g)
  • puszka fasoli czerwonej (240 g po odsączeniu)
  • puszka kukurydzy (220 g po odsączeniu)
  • pół pęczka szczypiorku (25 g)
  • 4 łyżki majonezu (ok. 100 g)

Przyprawy:


  • pieprz
  • sól
  • czerwona słodka papryka

Kaloryczność:


235 kcal w 100 g przygotowanej sałatki.

Przygotowanie:


1. Ugotować makaron al dente. Wystudzić.
2. Odsączyć z zalewy fasolę czerwoną i kukurydzę, przepłukać i pozostawić do osuszenia.
3. Pokroić w paseczki wędlinę i ser.
4. Posiekać drobno szczypiorek.
5. Wymieszać wszystkie składniki. 
6. Dodać majonez (połowę majonezu zastąpić można jogurtem naturalnym).
7. Doprawić pieprzem, solą i słodką czerwoną papryką. I gotowe! 

 Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz