Składniki:
- kawałek wędzonego łososia (125 g)
- pół pęczka koperku (20 g)
- 1 mała cebulka czerwona (25 g)
- 10 jajek (ok. 500 g)
- 1 łyżka majonezu (20 g)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego (25 g)
Przyprawy:
- pieprz
- sól
Kaloryczność:
160 kcal w 100 g przygotowanych jajek.Przygotowanie:
1. Ugotować jajka na twardo. Wystudzić.
2. Przekroić każde jajko ostrożnie na pół. Wyjąć żółtka do miseczki i rozgnieść widelcem.
3. Posiekać cebulkę czerwoną i koperek. Posolić.
3. Posiekać cebulkę czerwoną i koperek. Posolić.
4. Rozgnieść widelcem łososia.
5. Do rozgniecionych żółtek dodać łososia, koperek i cebulkę.
6. Wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem.
6. Wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem.
7. Białka jajek wypełnić przygotowanym farszem. Pięknie wyglądają przyozdobione odrobiną koperku. I szybka, zdrowa przekąska gotowa. Polecam. :)
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz