piątek, 31 października 2014

Jajka nadziewane łososiem wędzonym, koperkiem i cebulką




Składniki:

  • kawałek wędzonego łososia (125 g)
  • pół pęczka koperku (20 g)
  • 1 mała cebulka czerwona (25 g)
  • 10 jajek (ok. 500 g)
  • 1 łyżka majonezu (20 g)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (25 g)

Przyprawy:

  • pieprz
  • sól

Kaloryczność:

160 kcal w 100 g przygotowanych jajek.

Przygotowanie:

1. Ugotować jajka na twardo. Wystudzić.
2. Przekroić każde jajko ostrożnie na pół. Wyjąć żółtka do miseczki i rozgnieść widelcem. 
3. Posiekać cebulkę czerwoną i koperek. Posolić.
4. Rozgnieść widelcem łososia.
5. Do rozgniecionych żółtek dodać łososia, koperek i cebulkę.
6. Wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem.
7. Białka jajek wypełnić przygotowanym farszem. Pięknie wyglądają przyozdobione odrobiną koperku. I szybka, zdrowa przekąska gotowa. Polecam. :)

 Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz