Składniki:
- puszka łososia w oleju (150 g)
- puszka fasoli czerwonej (po odsączeniu 220 g)
- 2 pomidory (340 g)
- torebka ryżu brązowego (100 g przed ugotowaniem)
- 2 łyżeczki majonezu (20 g)
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego (25 g)
Przyprawy:
- pieprz
- sól
Kaloryczność:
Przygotowanie:
1. Ugotować 100 g brązowego ryżu. Wystudzić.
2. Odsączyć z zalewy fasolę czerwoną, przepłukać ją i pozostawić do osuszenia.
3. Pokroić w kostkę umyte pomidory. Pozostawić je na sitku aby odsączyć je z nadmiaru soku.
4. Wyjąć łososia z puszki. Maksymalnie odsączyć kawałki z oleju.
5. Rozdrobnić widelcem kawałki łososia.
5. Rozdrobnić widelcem kawałki łososia.
6. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
7. Sałatka prezentuje się bardzo ładnie podana z cząstkami pomidorka koktajlowego przystrojona natką pietruszki.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy :
Publikowanie komentarza