niedziela, 24 sierpnia 2014

Sałatka z łososiem, pomidorem, fasolą czerwoną i ryżem brązowym



Składniki:


  • puszka łososia w oleju (150 g)
  • puszka fasoli czerwonej (po odsączeniu 220 g)
  • 2 pomidory (340 g)
  • torebka ryżu brązowego (100 g przed ugotowaniem)
  • 2 łyżeczki majonezu (20 g)
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego (25 g)


Przyprawy:


  • pieprz
  • sól

Kaloryczność:


120 kcal w 100 g przygotowanej sałatki.

Przygotowanie:


1. Ugotować 100 g brązowego ryżu. Wystudzić.
2. Odsączyć z zalewy fasolę czerwoną, przepłukać ją i pozostawić do osuszenia.
3. Pokroić w kostkę umyte pomidory. Pozostawić je na sitku aby odsączyć je z nadmiaru soku.
4. Wyjąć łososia z puszki. Maksymalnie odsączyć kawałki z oleju.
5. Rozdrobnić widelcem kawałki łososia.
6. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
7. Sałatka prezentuje się bardzo ładnie podana z cząstkami pomidorka koktajlowego przystrojona natką pietruszki.

 Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz