środa, 22 stycznia 2014

Surówka "najlepsza" z kapusty pekińskiej, ogórka i pomidora z szybkim sosem czosnkowym (68 kcal w 100 g)

Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka z sosem czosnkowym




Składniki:


  • 1 pomidor (około 170 g)
  • 1/2 obranego długiego ogórka (około 90 g)
  • 1/2 niedużej kapusty pekińskiej (około 300 g)
  • 2 łyżki majonezu (około 50 g)
  • 1 łyżka śmietany 12% (około 25 g)

Przyprawy:

  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego


Kaloryczność surówki:


68 kcal w 100 g przygotowanej sałatki.


Przygotowanie:


1. Pomidora pokroić w większą kostkę.

2. Obranego ogórka przekroić wzdłuż tak, aby powstały cztery części, a następnie w plasterki.

3. Kapustę pekińską poszatkować drobno.

4. Dwie łyżki majonezu, łyżkę śmietany i czosnek granulowany wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

5. Wymieszać warzywa z sosem czosnkowym. I gotowe. Pyszności! Polecam.

2 komentarze :

  1. uwielbiam sos czosnkowy :)
    trzeba będzie wypróbować :)
    pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam! Ludzie mówią, że jest "najlepsza" ;-) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń