Składniki:
- 2 pomidory (około 340 g)
- 1 mała kapusta pekińska (około 600 g)
- 1 puszka kukurydzy (około 220 g bez zalewy)
- 1 puszka fasoli czerwonej (około 240 g bez zalewy)
- 2 cebulki dymki (około 40 g)
- 1 kostka sera feta (około 270 g)
- 3 łyżki majonezu (około 50 g)
- 2 łyżka śmietany 12% (około 25 g)
Przyprawy:
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Kaloryczność sałatki:
100 kcal w 100 g przygotowanej sałatki.
Przygotowanie:
1. Odcedzić kukurydzę.
2. Fasolę wyłożyć na sitko, przepłukać i pozostawić do obcieknięcia.
3. Pomidora pokroić w większą kostkę.
4. Kapustę pekińską poszatkować.
5. Zieloną część cebuli dymki pokroić, a część bulwiastą posiekać bardzo drobno.
6. Fetę pokroić w większą kostkę.
7. Wszystkie składniki oprócz fety zamieszać, dodać majonez, śmietanę, zioła prowansalskie, pieprz i sól do smaku.
8. Dodać pokrojoną fetę i ponownie zamieszać. Smacznego!
5. Zieloną część cebuli dymki pokroić, a część bulwiastą posiekać bardzo drobno.
6. Fetę pokroić w większą kostkę.
7. Wszystkie składniki oprócz fety zamieszać, dodać majonez, śmietanę, zioła prowansalskie, pieprz i sól do smaku.
8. Dodać pokrojoną fetę i ponownie zamieszać. Smacznego!
ojeju :) wygląda strasznie pysznie :)
OdpowiedzUsuńchyba sama ją zrobię :)
Takich przepisów szukałam uwielbiam sałatki :)
Pozdrawiam :)
Miło, że Ci się podoba! :) Przy robieniu tej sałatki miałam wątpliwości "co z niej będzie", ale okazała się wyjątkowo pyszna! Polecam. :)
OdpowiedzUsuń