piątek, 24 stycznia 2014

Sałatka z makrelą wędzoną, serem żółtym, jajkiem i szczypiorkiem (281 kcal w 100 g)

Sałatka z makrelą


Składniki:

  • 1 wędzona makrela (około 200 g przed oczyszczeniem)
  • kawałek żółtego sera (150 g)
  • 4 jajka (200 g)
  • mały pęczek szczypiorku (około 40 g)
  • 3 płaskie łyżki majonezu (około 75 g)

Przyprawy:

  • pieprz

Kaloryczność sałatki:


281 kcal w 100 g przygotowanej sałatki.


Przygotowanie:


1. Ugotować jajka. Wystudzić, obrać ze skorupek. Pokroić w większą kostkę.

2. Oczyścić makrelę: wyjąć kręgosłup i ości, zdjąć skórę. Podzielić na mniejsze kawałki. 

3. Pokroić w kostkę ser żółty.

4. Posiekać szczypiorek.

5. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać majonez i doprawić pieprzem. Gotowe. Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz